Winterstalling

Winterstalling

Hier kan je meer informatie vinden over de winterstalling

Zoals jullie misschien wel weten gaan er al meer dan 30 jaar elk jaar paarden von ons op winterstalling, inmiddels ongeveer 60 tot 65 paarden. De paarden blijven dus niet op het Ponyhof maar jullie nemen ze mee naar een ander (goed) adres dicht bij jou in de buurt. De bedoeling is dat jullie deze paarden verzorgen zoals je ook je eigen paard zou verzorgen, ook ALLE kosten in deze periode zijn voor jullie (denk aan stalling, voer, hoefsmid, tandarts en eventuele dierenartskosten - ook enting en mestonderzoek). Jullie moeten de paarden zelf komen halen en weer terugbrengen.

Als je onder 18 jaar bent moeten we wel ook de toestemming hebben van je ouders / verzorgers. Sommige paarden gaan nu al voor het 5e jaar naar dezelfde mensen en komen hier alleen 2 maanden helpen met de zomer kampen. Andere mensen nemen elk jaar weer een ander paard omdat de pony b.v. te klein geworden is.

Denk eraan dat je het paard NIET terug kan brengen vóór de afgesproken datum, ook al vind je het zelf een hele goede reden. Vertel dit ook vooral aan je ouders.

Als je een paard 10 maanden op winterstalling wilt, kan je het beste niet te lang wachten met beslissen, hoe later je kiest, hoe korter de paarden vaak op winterstalling kunnen. Het bedrag wat je éénmalig aan het Ponyhof moet betalen, ligt meestal tussen de 200 en 950 euro. Het ligt eraan welk paard en welke periode. Sommige paarden mogen sowieso alleen maar van zondag 3 november 2024 tot en met vrijdag 4 april 2025, terwijl andere echt vanaf zondag 1 september 2024 tot vrijdag 27 juni 2025 "moeten". Bij andere paarden ligt het aan het paard welke periode ze kunnen.

Tot 10 maart 2024 mogen de mensen die de paarden nu op winterstalling hebben als eerste beslissen of ze hetzelfde paard weer op winterstalling willen volgend seizoen, vanaf 20 maart 2024 mag iedereen kiezen. Let er wel op, je moet het paard die je kiest wel kennen en er minstens 1 keer, maar het liefste een aantal keer op hebben gereden, zodat je zeker weet dat het klikt. Als je eenmaal een paard gekozen hebt kan je niet meer wisselen.

Meer info en foto’s van de paarden vind je op onze website bij “paarden”

Op dit moment kunnen alleen volgende paarden gekozen worden voor de winterstalling 2024/2025 vanaf 1 september of vanaf 3 november 2024:
1) VANAF NU: Elvis (is nu ruin), mag gratis tot mei 2025 (is 2 jaar, dus niet op rijden)
2) Hidde
3) Wietske
4) Mila
5) Lennox
6) Magic
7) Dancer
8) Qisan *
9) Shakira
10) Ollie
11) Olaf
12) Nielson
13) Hansi
14) Bibi *
15) Lexy
16) Missy *
17) Blondie
18) Abby
19) Bueno
20) Jip
21) Chica
22) Tommie
23) Bobo
24) Fristi
25) Fanta
26) Ziggy
27) Bambi
28) Spotty
29) Eddie
30) Loesje
31) Binkie

* Voor Qisan, Missy en Bibi zoeken we echt goeie amazones, ouder dan 14 jaar die hun paard met veel begeleiding dressuurmatig mooi kunnen rijden en daar ook al ervaring in hebben. Dit zijn hele talentvolle pony’s, maar moeten met een rustige hand gereden worden. Aantoonbare ervaring en begeleiding vereist.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het paard/pony welke je gekozen hebt om mee te nemen op winterstalling kreupel wordt op het Ponyhof voordat je hem/haar hebt meegenomen, of zelfs wordt verkocht. We zullen dan samen overleggen of je dan geen paard/pony meer wilt, of een andere kan/wilt uitzoeken.

Helaas kan er geen optie genomen worden op de paarden.

Als jullie serieuze vragen hebben, en als jullie al bijna zeker zijn dat het van jullie ouders mag en ook al weten dat jullie een plekje voor de stalling hebben, kunnen jullie even een mailtje sturen naar info@ponyhof.nl.

Update 20-05-2024
info@ponyhof.nl