Winterstalling

Winterstalling


Vanaf 30 augustus (sommige paarden vanaf 7 november) tot 1 april (sommige paarden tot 1 juli) geven wij de paarden mee op winterstalling. Wij doen dit omdat de paarden in de winter bij ons niets te doen hebben, terwijl jullie er een hele leuke tijd mee kunnen hebben.

De paarden blijven dus niet op het Ponyhof maar jullie nemen ze mee naar een ander (goed) adres dicht bij jou in de buurt. Het is dan echt jouw eigen pony/paard. Dus je moet ze zelf komen halen (en weer terugbrengen) en alle kosten die er gedurende de winterstalling bij komen, zijn voor jezelf (denk aan stalling, voer, hoefsmid, tandarts en eventuele dierenartskosten (ook enting en mestonderzoek))

Je betaalt een éénmalig bedrag aan het Ponyhof, de bedragen liggen tussen de 125 euro en de 600 euro. De bedragen zijn 175 euro per winterstalling voor de paarden en pony’s boven de 1.40m (kortste periode) en 125 euro voor de pony's onder de 1.40 (alles wat op de site onder Mouse staat!) voor de kortste periode. Natuurlijk verwachten we van jullie dat jullie voor een goede stal zorgen en ze goed verzorgen!

Tot 10 maart hebben de mensen die de paarden die winter verzorgd hebben de eerste keus om datzelfde paard weer te kiezen voor dat komende winterseizoen. Vanaf 15 maart kunnen er dan weer andere mensen de paarden kiezen.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het paard/pony welke je gekozen hebt om mee te nemen op winterstalling kreupel wordt op het Ponyhof voordat je hem/haar hebt meegenomen, of zelfs wordt verkocht. We zullen dan samen overleggen of je dan geen paard/pony meer wilt, of een andere kan/wilt uitzoeken.

Helaas kan er geen optie genomen worden op de paarden.

Als je hier verder nog vragen over hebt of een paard op winterstalling wil nemen, stuur dan een mailtje naar info@ponyhof.nl

De actuele beschikbaarheden vinden jullie op de website bij het forum. We hoorden dat sommige het forum niet kunnen openen en raden in dit geval aan om een andere browser te proberen (b.v. Google Chrome).

Update 10 september 2020:
Er mogen weer paarden en pony's worden gekozen voor komende winterstalling!! Lees aub van te voren goed door wat het inhoudt of vraag mensen er naar die nu een pony op winterstalling hebben!

Het belangrijkste is dat je de pony verzorgt zoals je dat zou doen met een eigen pony, en je het contract goed naleeft, dat houdt onder andere in, geen staarten knippen, niet scheren als ze voor mei terug komen, niet te hoog springen, en ze lekker veel eten geven (bijna alle paarden komen dunner terug dan dat ze hier weg gingen, en hier hebben ze net een druk seizoen gehad..)

Voor de komende winterstalling zijn al gekozen (vanaf 30-8 of 7-11):

Joep
Jack
Mr. Grey
Faylin
Collin
Okke
Mocca
Kaj
Femke
Tess
Desperado
Okidoki
Daan
Magic
Lennox
Buddy
Nox
Silvie
Nielson
Tobi
Charlie
Knabbel
Babbel
Amy
Twix
Penny
Prins
Joy
Spirit
Twister
Merelin
Timo
Moonlight
Bonnie
Diva
Nikki
Safari
Dushi
Jessie
Suzie
Polly
Lady
Passoa
Lilly
Beach Girl
Mouse
Winnie
Tommie
Dino
Basje
Spotty
Star
Eddie

Nog vrij voor winterstalling, vanaf 7-11, zijn:

Cocos (nieuwe bonte D pony)
Bounty (nieuwe bonte C/D pony)goeie springer!!

Rissa
Ken
Balou
Quiny
Blue
Fristi
Taco
Bliksem

Op het Ponyhof blijven:

Vienna
Bacardi
Daan
Zazu
Candy
Chica
Beach Boy
Binkie
Floortje
Stip
Woezel
Puck
Bella
Moppie
Christa

We hopen weer dat de paarden en pony's allemaal lieve baasjes krijgen voor de winter!!
Sturen jullie een email naar info@ponyhof.nl als jullie een pony op winterstalling willen en mogen? :-)
info@ponyhof.nl