Winterstalling

Winterstalling

Hier kan je meer informatie vinden over de winterstalling

Zoals jullie misschien wel weten gaan er al meer dan 30 jaar elk jaar paarden von ons op winterstalling, inmiddels ongeveer 60 tot 65 paarden. De paarden blijven dus niet op het Ponyhof maar jullie nemen ze mee naar een ander (goed) adres dicht bij jou in de buurt. De bedoeling is dat jullie deze paarden verzorgen zoals je ook je eigen paard zou verzorgen, ook ALLE kosten in deze periode zijn voor jullie (denk aan stalling, voer, hoefsmid, tandarts en eventuele dierenartskosten - ook enting en mestonderzoek). Jullie moeten de paarden zelf komen halen en weer terugbrengen.

Als je onder 18 jaar bent moeten we wel ook de toestemming hebben van je ouders / verzorgers. Sommige paarden gaan nu al voor het 5e jaar naar dezelfde mensen en komen hier alleen 2 maanden helpen met de zomer kampen. Andere mensen nemen elk jaar weer een ander paard omdat de pony b.v. te klein geworden is.

Denk eraan dat je het paard NIET terug kan brengen vóór de afgesproken datum, ook al vind je het zelf een hele goede reden. Vertel dit ook vooral aan je ouders.

Als je een paard 10 maanden op winterstalling wilt, kan je het beste niet te lang wachten met beslissen, hoe later je kiest, hoe korter de paarden vaak op winterstalling kunnen. Het bedrag wat je éénmalig aan het Ponyhof moet betalen, ligt meestal tussen de 900 en 200 euro. Het ligt eraan welk paard en welke periode. Sommige paarden mogen sowieso alleen maar van zondag 3 november 2024 tot en met vrijdag 4 april 2025, terwijl andere echt vanaf zondag 8 september 2024 tot vrijdag 27 juni 2025 "moeten". Voor andere paarden kan gekozen worden uit deze 4 data.

Tot 10 maart 2024 mogen de mensen die de paarden nu op winterstalling hebben als eerste beslissen of ze hetzelfde paard weer op winterstalling willen volgend seizoen, vanaf 15 maar 2024 mag iedereen kiezen. Let er wel op, je moet het paard die je kiest wel kennen en er minstens 1 keer, maar het liefste een aantal keer op hebben gereden, zodat je zeker weet dat het klikt. Als je eenmaal een paard gekozen hebt kan je niet meer wisselen.

Meer info en foto’s van de paarden vind je op onze website bij “paarden”

Op het moment zijn al gekozen voor de winterstalling 2024/2025 (update 25-01-2024):
1) Grey
2) Desperado
3) Amy
4) Twix
5) Timo
6) Storm
7) Winnie

Op dit moment kunnen al gekozen worden voor de periode vanaf 8 september 2024 of vanaf 3 november 2024:
1) VANAF NU: Elvis (is nu ruin), mag gratis tot mei 2025 (is 2 jaar, dus niet op rijden)
2) Feline
3) Da Vinci
4) Bueno (alleen gevorderde ruiter)
5) Lola
6) Eddie
7) Loesje

Op het Ponyhof blijven, zij kunnen dus NIET gekozen worden:
1) Dublin
2) Bacardi
3) Okidoki
4) Nox
5) Twister
6) Penny
7) Moonlight
8) Indy
9) Balou
10) Candy
11) Quiny
12) BeachBoy
13) Passoa
14) Snoopy
15) Star
16) Puck
17) Bella

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het paard/pony welke je gekozen hebt om mee te nemen op winterstalling kreupel wordt op het Ponyhof voordat je hem/haar hebt meegenomen, of zelfs wordt verkocht. We zullen dan samen overleggen of je dan geen paard/pony meer wilt, of een andere kan/wilt uitzoeken.

Helaas kan er geen optie genomen worden op de paarden.

Als jullie serieuze vragen hebben, en als jullie al bijna zeker zijn dat het van jullie ouders mag en ook al weten dat jullie een plekje voor de stalling hebben, kunnen jullie even een mailtje sturen naar info@ponyhof.nl.

Update 25-01-2024
info@ponyhof.nl