Strandritten

In de vakanties organiseren wij elke dag strandritten, in de zomervakanties ook bos-/strandritten. We rijden meestal van 18:30 tot 20:30 (vanaf 1 mei t/m 30 september mogen wij overdag niet met de paarden op het strand). Buiten de vakanties rijden we natuurlijk ook naar het strand, voor tijden kunt u het beste een mailtje sturen naar info@ponyhof.nl

Een strandrit duurt ongeveer 2 uur en kost 65 € per persoon, inclusief de begeleiding. Een bosrit (die ook via het strand gaat) duurt ongeveer 3 uur en kost 85 € per persoon, inclusief de begeleiding. Bosritten organiseren we alleen in de zomervakanties.

Er zijn ritten voor beginnende ruiters, dan gaan we alleen stappen en draven, en er zijn ritten voor gevorderden, dan gaan we natuurlijk ook galopperen (ook door het water!). Met beginnende ruiters bedoelen we personen die al minimaal 35/40 paardrijlessen gehad hebben en goed kunnen draven en lichtrijden. Kinderen van 7 t/m 10 jaar moeten al echt een beetje beter kunnen rijden voor een strandrit, anders zijn de paarden te sterk. Voor de galop-strandritten is er nog meer rijervaring nodig. A.u.b. de rijervaring in het formulier goed aangeven.

We verzamelen altijd een half uur voor dat we gaan rijden op het Ponyhof. We halen dan de paarden uit de wei en gaan ze poetsen en opzadelen. Daarna neemt iedereen zijn paard mee naar de buitenbak alwaar ze worden gecontroleerd of alles goed ligt en of ze goed zijn aangesingeld. We vertrekken dan in een rij, vaak met een begeleidster voor en achter, naar het strand. Als we na 2 (of 3) uur terugkomen op het Ponyhof, worden de paarden weer daar afgezadeld, waar ze zijn opgezadeld (daar liggen dan ook de halsters). Als ze weer afgezadeld zijn, en we de paarden (en de zadels) weer zandvrij hebben gemaakt, brengen we ze terug naar de wei, waar ze weer lekker verder kunnen eten!

Een rit gaat door als er zich minimaal 6 personen hebben aangemeld (in de zomer altijd...), en we rijden met groepjes van ongeveer 9 personen. Je kan je individueel aanmelden voor een strandrit, wij zorgen er dan voor dat je bij een groepje kan aansluiten. Tenzij er (af en toe als het geen vakantie is) geen groepje rijdt, dan laten we je dat weten en kan je bv een andere keer komen of een priverit boeken. In de zomer-, herfst-, kerst-, paas- en meivakantie zijn er altijd genoeg aanmeldingen voor een groep.

Een cap dragen is verplicht, als u er zelf geen heeft, kunt u deze van ons huren voor 2 euro.

Als jullie een paard reserveren voor een strandrit, houden wij een paard voor jullie vrij, die we dus niet kunnen verhuren aan andere mensen. Als je een strandrit of bosrit voor 1 persoon gereserveerd hebt kan deze niet meer kosteloos korter dan 24 uur van te voren geannuleerd worden, het hele bedrag moet dan helaas wel worden betaald. Bij 2 personen geldt 2 dagen van te voren, bij 3 personen 3 dagen van te voren enz. Wij houden de paarden vrij voor jullie en regelen begeleidsters. Het maakt voor ons (sorry) niet uit waarom iemand annuleert, maar daar zijn dus wel deze kosten aan verbonden. Graag alleen reserveren als je hier akkoord mee gaat.

Als jullie een strandrit willen reserveren vragen we het formulier in te vullen (zie beneden).

Allen als jullie verder nog vragen hebben over de strandritten, gaarne een mailtje sturen naar info@ponyhof.nl

Als je een strandrit bij ons boekt ga je akkoord met onze volgende (annulerings) voorwaarden:
- Je geeft jezelf of iemand anders alleen op voor een stap/draf strandrit als jij en zij meer dan 35 paardrijlessen gehad hebt/hebben en al goed kunt/kunnen draven en lichtrijden en niet bang bent/zijn om te draven.

- Als je jezelf of iemand anders opgeeft voor een galoprit moeten zij, of jij, al veel paardrij ervaring hebben, zelf je paard kunnen opzadelen en je paard in snelle galop goed onder controle kunnen houden, dus al jaren ervaring hebben.

- Als je jezelf of iemand anders opgeeft voor een strandrit of bosrit, kan deze helaas niet niet korter dan 24 uur voordat de rit begint worden afgezegd, deze rit zal dan toch moeten worden betaald (wat jullie reden ook is). Dat geldt bij meerdere personen, per persoon een dag erbij. Dus als je 2 personen hebt aangemeld moet je minimaal 2 dagen (48 uur) van te voren afzeggen, en bij 3 personen 72 uur) enz. Bij groepen met 4 of meer personen vragen we het bedrag vooraf over te maken.

- Wij kiezen voor de rit de pony's en paarden uit die het beste bij jullie passen. Alleen als je al eens een strandrit op een bepaalde pony / paard gereden hebt kan je een voorkeur voor deze pony / paard opgeven. Maar dan nog beslissen WIJ altijd net voor de rit op wie je gaat rijden.

- Paardrijden (en verblijf op het Ponyhof) bij ons is op eigen risico
info@ponyhof.nl