Strandritten

In de vakanties organiseren wij elke dag strand en/of bosritten. We rijden meestal van 18:30 tot 20:30 (vanaf 1 mei t/m 30 september mogen wij overdag niet met de paarden op het strand). Buiten de vakanties rijden we natuurlijk ook naar het strand, voor tijden kunt u het beste een mailtje sturen naar info@ponyhof.nl

Een strandrit duurt ongeveer 2 uur en kost 60 € per persoon, inclusief de begeleiding. Een bosrit (die ook via het strand gaat) duurt ongeveer 3 uur en kost 80 € per persoon, inclusief de begeleiding.

Er zijn ritten voor beginnende ruiters, dan gaan we alleen stappen en draven, en er zijn ritten voor gevorderden, dan gaan we natuurlijk ook galopperen (ook door het water!). Met beginnende ruiters bedoelen we personen die al minimaal 35/40 paardrijlessen gehad hebben en goed kunnen draven en lichtrijden. Kinderen van 7 t/m 10 jaar moeten al echt een beetje beter kunnen rijden voor een strandrit, anders zijn de paarden te sterk. Voor de galop-strandritten is er nog meer rijervaring nodig. A.u.b. de rijervaring in heet formulier goed aangeven.

We verzamelen altijd een half uur voor dat we gaan rijden op het Ponyhof. We halen dan de paarden uit de wei en gaan ze poetsen en opzadelen. Daarna neemt iedereen zijn paard mee naar de buitenbak alwaar ze worden gecontroleerd of alles goed ligt en of ze goed zijn aangesingeld. We vertrekken dan in een rij, vaak met een begeleidster voor en achter, naar het strand. Als we na 2 (of 3) uur terugkomen op het Ponyhof, worden de paarden weer daar afgezadeld, waar ze zijn opgezadeld (daar liggen dan ook de halsters). Als ze weer afgezadeld zijn, en we de paarden (en de zadels) weer zandvrij hebben gemaakt, brengen we ze terug naar de wei, waar ze weer lekker verder kunnen eten!

Een rit gaat door als er zich minimaal 6 personen hebben aangemeld (in de zomer altijd...), en we rijden met groepjes van ongeveer 9 personen. Je kan je individueel aanmelden voor een strandrit, wij zorgen er dan voor dat je bij een groepje kan aansluiten. Tenzij er (af en toe als het geen vakantie is) geen groepje rijdt, dan laten we je dat weten en kan je bv een andere keer komen of een priverit boeken. In de zomer-, herfst-, kerst-, paas- en meivakantie zijn er altijd genoeg aanmeldingen voor een groep.

Een cap dragen is verplicht, als u er zelf geen heeft, kunt u deze van ons huren voor 2 euro.

Als jullie een paard reserveren voor een les of een strandrit, houden wij een paard voor jullie vrij, die we dus niet kunnen verhuren aan andere mensen. Als er korter dan 24 uur voordat de les of strandrit begint van jullie geannuleerd wordt, moet de les of strandrit helaas toch betaald worden. Wij hopen dat iedereen dat begrijpt (de reden van de annulering maakt daarbij niets uit….).

Als jullie een strandrit willen reserveren vragen we het formulier in te vullen.

Allen als jullie verder nog vragen hebben over de strandritten, gaarne een mailtje sturen naar info@ponyhof.nl
info@ponyhof.nl