Ponykamp

Ponykamp-Weken


Wat kan je verwachten van een ponykamp-week: We rijden 3 of 4 keer naar het strand of langs de duinen naar het bos of in de natuur (2 uren) en jullie krijgen spring- en dressuurlessen. Vanzelfsprekend gaan we ook zwemmen met de pony’s als het weer mooi is. ’s avonds doen we leuke spelletjes met de kleine pony’s of rijden we zonder zadel op de kleine shetlandpony’s en ’s avonds zien we elkaar ook in de kantine waar we b.v. SINGSTAR spelen of een film kijken. Tijdens het kamp in de zomervakantie gaan we natuurlijk ook naar het strand om te zonnen en te zwemmen. Ook met de kleine pony’s gaan we zwemmen – in badkleding!

En we organiseren een schoonheidswedstrijd “Pimp je Pony”. Diegenen die de pony (en misschien zich zelf) het mooiste versierd hebben krijgen een prijs!

Een avond in de week gaan we met de bus naar Vlissingen naar het CARROUSEL, waar het altijd heel gezellig is. Als er tussendoor een beetje tijd is, oefenen we voor de bonte avond. Bij de bonte avond wordt gezongen, gedanst en er worden vele leuke spelletjes gedaan.

Zaterdag ochtend gaan we nog met z’n allen (!) op buitenrit en als we terug komen wachten de ouders al op ons.

Eind van de week krijgt iedereen nog een leuke herinnering zodat de week nooit meer vergeten zal worden! Als je wil zien hoe leuk onze ponykampen zijn kan je hier een kleine film kijken

Ponykamp-Weekenden


Tijdens het weekend doen we eigenlijk bijna alles wat we in een ponykamp-week doen, dus een hele hoop! Het kamp begint meestal vrijdags ’s middags en eindigt zondags ’s middags. We doen veel leuke dingen met de paarden en pony’s en hebben een heel gezellige tijd met de hele groep. Wat we in ieder geval doen: Zwemmen met de pony’s (als het niet te koud is), 2 strandritten per persoon, 2 rijlessen of 2 dressuur/springlessen, 3 x met de kleine pony’s zonder zadel rijden, spelletjes met de kleine pony’s, SINGSTAR en andere activiteiten in de kantine en natuurlijk “Pimp je Pony” (wedstrijd wie zijn pony het leukste versierd).

Alle ponykampen


Natuurlijk zorgen we voor de paarden, dat ze lekker te eten hebben en een schone stal hebben.

We eten 3 x per dag in onze kantine waar onze kok heerlijk eten voor ons bereidt. Natuurlijk is bij ons iedereen welkom. Maar als je een speciaal dieet volgt, neem dan voordat je gaat inschrijven contact met ons op of dat realiseerbaar is, wij hebben 1 kok die in de zomer voor 90 personen moet koken, dus niet alles is haalbaar (vegetarisch is geen probleem).

Voor de ponykampen in de zomerweken moet je minimaal 11 jaar oud zijn en 1 jaar rijervaring hebben en ook goed kunnen galopperen. Voor alle andere ponykampen is minder rij ervaring nodig. Je moet al wel kunnen stappen en draven.

Je slaapt als 1 of 2 vrienden aangeeft altijd bij degene die je opschrijft op het aanmeldformulier, wel moeten de 1-2 andere kinderen jou dan ook aangeven. Als je met meer dan 2 vrienden op kamer wil slapen lukt dit alleen als jullie dit van tevoren heel goed afspreken en alle tegelijkertijd (binnen een week) inschrijven en elkaar aangeven.

Als er 2 maanden voor begin van een kamp nog geen 12 aanmeldingen zijn, kan het kamp afgezegd worden – maar dat is gelukkig nog nooit gebeurt!

Rond 2 weken voor begin van het kamp krijgt iedereen een info mail met alle belangrijke gegevens en wat er meegenomen dient te worden.

Er komen trouwens steeds meer vragen of wij een (geld)teruggave-formulier willen invullen en ondertekenen. Dat doen wij graag, maar dan wel het papier zelf meenemen naar het ponyhof bij het halen of brengen.

Tijdens de ponykampen worden heel veel foto’s gemaakt. Na het kamp zijn deze terug te vinden bij de site Oypo, alwaar ze voor een kleine vergoeding gekocht kunnen worden.

Slaapzalen zomervakantie


Als jullie willen inschrijven voor de ZOMERponykampen, mogen jullie een voorkeur aangeven voor kamp DARCO of kamp WOEZEL, maar wat is nou eigenlijk het verschil ?

DARCO: Als je voor kamp Darco gaat, ga je echt voor de gezelligheid met veel kinderen op 1 slaapzaal. Super gezellig, maar wel dus met veel kinderen op 1 kamer. Veel kinderen die hier al jaren komen kiezen bewust voor Darco. Douchen en toiletten zijn naast de kamers. Als je naar buiten kijkt zie je gelijk de buitenbak, en als je de andere deur open doet, kijk je zo naar de binnenbak. Je zit dus echt heel dicht bij de paarden! Ook heeft Darco, naast een heel gezellige kantine waar we ook films kijken en singstar doen een mooi groot buitenterras waar jullie lekker in de zon kunnen zitten of kijken naar de lessen en andere activiteiten.

WOEZEL: Je slaapt met minder kinderen op 1 kamer en elke kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Jongens die zich aanmelden (gelukkig steeds meer!!!!) vragen wij ook om zich in te schrijven in kamp Woezel. Woezel heeft ook een grote kantine en op zolder een gezellige "chill" ruimte waar we ook films kijken en singstar doen.

Je slaapt als 1 of 2 vrienden aangeeft altijd bij degene die je opschrijft op het aanmeldformulier, wel moeten de 1-2 andere kinderen jou dan ook aangeven. Als je met meer dan 2 vrienden op kamer wil slapen lukt dit alleen als jullie dit van tevoren heel goed afspreken en alle tegelijkertijd (binnen een week) inschrijven.

Met een grote groep moet je je beter aanmelden voor DARCO. Ook als je alleen komt, kan je beter voor kamp Darco kiezen, daar maak je net iets sneller vrienden omdat je daar met meerdere personen op 1 kamer ligt, en daar dus vaak ook degenen zijn die ook voor de eerste keer komen. Een paar dagen voordat het kamp begint delen wij de kamers in, als jullie het duidelijk opschrijven kom je altijd met je vriendinnetje(s) op de kamer.

Eigen paard op ponykamp


Als je een eigen paard wil meenemen kan dat maar kost extra. Voor een week zijn de kosten 100 euro extra als het paard in een box staat en 50 euro extra als het paard op de wei staat. Voor het weekend zijn de kosten 40 euro extra in een box en 25 euro extra voor de wei. Het bedrag moet met het restant bedrag 3 weken voor begin van het kamp overgemaakt worden. Omdat we bijna iedere dag naar het strand gaan is het raadzaam dat de paarden hoefijzers hebben en niet te korte hoeven hebben. Diegene die een eigen paard meenemen wordt aangeraden een slot mee te nemen om de zadelkast af te sluiten. Het is ook belangrijk dat de wormkuur van de paarden niet langer dan 6 maanden terug gedaan is en het is handig om het inentingsbewijs mee te nemen.

Na het ponykamp


Helaas sturen we geen spullen terug als de kinderen kleding of andere dingen hebben vergeten want dit zou een dag of langer duren omdat elke keer toch weer broeken, jassen, laarzen en helmen vergeten worden. Dus pas goed op dat alles weer mee naar huis gaat. Misschien is het handig om een lijstje te maken met alle dingen die jullie meenemen. Wij bewaren alle dingen rond een week na de zomer- / herfstkampen in een grote doos.

Algemene voorwaarden ponykampen


Rijden met een cap is ten alle tijden verplicht!! Rijden is op eigen risico!

Het Ponyhof is niet aansprakelijk voor schade, vermissing en/of letsel aan personen, paarden en/of materiële zaken (zoals auto's, telefoons, kleding, camera's e.d.).

De aanbetaling moet gedaan worden voordat of als het inschrijfformulier wordt doorgestuurd. De aanmeldingen worden pas in behandeling genomen als de aanbetaling ontvangen is. Het tijdstip van de aanbetaling geldt als volgorde van boeking. We houden rekening ermee dat betalingen vanuit België of Duitsland soms iets later op onze rekening staan.

Zodra de aanbetaling bij Ponyhof ontvangen is sturen we binnen 2 dagen de bevestiging van de inschrijving. Hierbij vermelden we ook het restant bedrag en wanneer het bedrag betaald moet worden (3 weken voordat het kamp begint). Als we het restant bedrag 2 1/2 weken voor begin van het kamp nog niet ontvangen hebben sturen we een herinnering. Als we het restant niet uiterlijk 2 weken voor begin van het kamp ontvangen hebben behouden we ons het recht voor de plaats aan een kind op de wachtlijst te geven. In dit geval zal geen restitutie van de aanbetaling plaats vinden.

Helaas krijgt u bij afzegging van het ponykamp – ongeacht de reden (we maken hiervoor helaas geen uitzonderingen, ook niet voor medische redenen of andere misschien voor u logische annuleringen) - uw (aan)betaling niet in geld terug. Als u langer dan 3 weken van tevoren afzegt, mag u het aan ons betaalde geld wel opmaken aan een ander ponykamp in datzelfde jaar en/of het gebruiken voor lessen of strandritten, wel allemaal voor 31 december van datzelfde jaar. Bij afzegging korter dan 3 weken voordat het kamp begint, bent u helaas uw geld kwijt, we raden aan om hiervoor een annuleringsverzekering afsluiten.

De ouders gaan zonder tegenbericht akkoord met het plaatsen van foto’s die tijdens de ponykampen gemaakt worden van de deelnemers op onze eigen site en ons promotie materiaal. Na het kamp zijn de foto's terug te vinden bij de site Oypo, alwaar ze voor een kleine vergoeding van de deelnemers gekocht kunnen worden.

Ponyhof stuurt geen kleding of andere eigendommen terug als de kinderen na het kamp iets achter laten.

Natuurlijk is bij ons iedereen welkom. Maar als je een speciaal dieet volgt, neem dan voordat je gaat inschrijven contact met ons op of dat realiseerbaar is, wij hebben 1 kok die voor 90 personen moet koken, dus niet alles is haalbaar (vegetarisch is geen probleem).Aanmeldingen ponykampen


Zolang er bij het kamp niet staat dat het "bijna vol" of "vol" is kan je gewoon inschrijven.

Aanmelden kan alleen door middel van het invullen van ons online-inschrijfformulier. Het inschrijfformulier a.u.b. invullen en aan ons doorsturen.

Alleen tijdens de ponykamp-weken in de meivakantie en de zomervakantie hebben de kinderen een fiets nodig. Als het niet mogelijk is een eigen fiets mee te nemen kunnen jullie voor 10 euro/week een fiets bij ons huren. Geef dit a.u.b. in het inschrijfformulier aan.

De aanbetaling moet a.u.b. gedaan worden voordat of als het inschrijfformulier wordt doorgestuurd. De aanmeldingen worden pas in behandeling genomen als de aanbetaling ontvangen is. Het tijdstip van de aanbetaling geldt als volgorde van boeking.

Onze bankgegevens zijn: Rekeninghouder: Ponyhof Aagtekerke IBAN: NL35 RABO 0308 2060 61 BIC/SWIFT: RABONL2U

Zodra we de aanbetaling ontvangen hebben sturen we binnen 2 dagen de bevestiging van de inschrijving naar het e-mailadres in het inschrijfformulier. In de bevestiging staat ook het restant bedrag en wanneer het bedrag betaald zou moeten worden (3 weken voor begin van het kamp). Als u geen bevestiging ontvangen heeft (a.u.b. ook in de SPAM kijken) vragen we een e-mail te sturen aan info@ponyhof.nl.

Wacht niet te lang met de aanmelding, want VOL = VOL!

Aanmeldingen per telefoon of naar onze email-adressen worden helaas niet in behandeling genomen – a.u.b. alleen met het inschrijfformulier aanmelden.
info@ponyhof.nl