Ponykamp

Ponykamp-Weken


Wat kan je verwachten van een ponykamp-week: We rijden 3 of 4 keer in groepjes naar het strand (2 uur) en jullie krijgen spring- en dressuurlessen. Vanzelfsprekend gaan we ook zwemmen met de pony’s als het weer mooi is, en daar houden we een echte fotoshoot!
’s Avonds doen we leuke spelletjes met de pony’s of rijden we zonder zadel op de pony’s en paarden. ’s Avonds chillen we buiten of in de kantine en kijken we ook wel eens een film. Tijdens het kamp in de zomervakantie gaan we natuurlijk ook naar het strand om te zonnen en te zwemmen.

We organiseren een schoonheidswedstrijd “Pimp je Pony”. Diegenen die de pony (en misschien zichzelf) het mooiste versierd hebben krijgen een prijs!

Eén avond in de week maken we een uitje, is ook altijd erg gezellig.
Als er tussendoor een beetje tijd is, oefenen we voor de bonte avond. Bij de bonte avond wordt gezongen, gedanst en er worden vele leuke spelletjes gedaan.

Op de laatste ochtend gaan we nog met z’n allen (!) op buitenrit en als we terug komen wachten de ouders al op ons.

Eind van de week krijgt iedereen nog een leuke herinnering zodat de week nooit meer vergeten zal worden! Als je wil zien hoe leuk onze ponykampen zijn kan je hier een kleine film kijken

Ponykamp-Weekenden


Tijdens het weekend doen we eigenlijk bijna alles wat we in een ponykamp-week doen, dus een hele hoop! Het kamp begint meestal vrijdags ’s middags en eindigt zondags ’s middags. We doen veel leuke dingen met de paarden en pony’s en hebben een heel gezellige tijd met de hele groep. Wat we in ieder geval doen: Zwemmen met de pony’s (als het niet te koud is), 2 strandritten per persoon, 2 rijlessen of 2 dressuur/springlessen, 3 x met de pony’s zonder zadel rijden, spelletjes met de pony’s, activiteiten in de kantine en natuurlijk “Pimp je Pony” (wedstrijd wie zijn pony het leukste versierd).

Alle ponykampen


Natuurlijk zorgen we voor de paarden, dat ze lekker te eten hebben en een schone stal hebben.

We eten 3 x per dag in onze kantine waar onze kok heerlijk eten voor ons bereidt. Natuurlijk is bij ons iedereen welkom. Maar als je een speciaal dieet volgt, neem dan voordat je gaat inschrijven contact met ons op of dat realiseerbaar is, wij hebben 1 kok die in de zomer voor 90 personen moet koken, dus niet alles is haalbaar (vegetarisch is geen probleem).

Voor de ponykampen in de zomerweken moet je minimaal 11 jaar oud zijn op de dag dat het kamp begint, en 1 jaar rijervaring hebben en ook goed kunnen galopperen. Voor alle andere ponykampen is minder rij ervaring nodig. Je moet al wel kunnen stappen en draven.

Ongeveer 2 weken voor begin van het kamp krijgt iedereen een info mail met alle belangrijke gegevens en wat er meegenomen dient te worden.

Er komen trouwens steeds meer vragen of wij een (geld)teruggave-formulier willen invullen en ondertekenen. Dat doen wij graag, maar dan wel het papier zelf meenemen naar het Ponyhof bij het halen of brengen.

Tijdens de ponykampen worden heel veel foto’s gemaakt. Na het kamp zijn deze alleen door de deelnemers terug te vinden bij de site Oypo, alwaar ze voor een kleine vergoeding gekocht kunnen worden.

Accommodaties


NIEUWS: Er zijn een aantal kleine veranderingen voor de kampen die tijdens de ZOMERVAKANTIES gehouden worden in 2023.
In het kort: Voor WOEZEL blijven in de zomervakanties de oorspronkelijke tijden van zondag tot en met zaterdag maar bij sommige kampen in JIMMY hebben we het kamp 1 dag korter gemaakt, dus tot vrijdag 11 uur. Kijk dus goed bij het inschrijven voor welk kamp en bij behorende tijden je kiest.

Als jullie willen inschrijven voor de Ponykamp-Weken ZOMERVAKANTIE mogen jullie een voorkeur aangeven voor accommodatie WOEZEL of JIMMY.

Er is in principe geen verschil tussen de accommodaties. De twee moderne gebouwen staan naast elkaar. In beide gebouwen slapen jullie met niet meer dan 8 op 1 kamer met stapelbedden. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. In beide gebouwen zijn er kantines en zowel in WOEZEL als ook in JIMMY is er ruimte om te “chillen” en ’s avonds films te kijken of spelletjes te doen.

Op het inschrijfformulier kan je aangeven met wie je graag op de kamer wil slapen. Als je maar 1, 2 of 3 namen doorgeeft en deze kinderen je ook aangeven komt dat bijna altijd goed.

Maar als jij zelf b.v. 5 namen doorgeeft, maar de van jou genoemde kinderen geven b.v. andere namen door, kunnen wij dus niet garanderen dat jullie samen liggen.

Precies 7 namen doorgeven (met jezelf 8) is voor ons het handigste, en als de anderen dan ook precies dezelfde namen doorgeven, weten jullie zeker dat jullie met je eigen groepje van 8 op een kamer liggen. Probeer dan allemaal wel op dezelfde dag in te schrijven. Zijn dat er 7 worden jullie waarschijnlijk gesplitst, want we gaan niet 1 kind op een kamer leggen bij een bestaand vriendenclubje van 7, dat zou niet leuk zijn voor haar of hem!

Eigen paard op ponykamp


Als je een eigen paard wil meenemen kan dat maar kost extra. Voor een week zijn de kosten 100 euro extra als het paard in een box staat en 50 euro extra als het paard op de wei staat. Voor het weekend zijn de kosten 40 euro extra in een box en 25 euro extra voor de wei. Het bedrag moet met het restant bedrag 4 weken voor begin van het kamp overgemaakt worden.

Omdat we bijna iedere dag naar het strand gaan is het raadzaam dat de paarden hoefijzers hebben en niet te korte hoeven hebben. Diegene die een eigen paard meenemen wordt aangeraden een slot mee te nemen om de zadelkast af te sluiten. Het is ook belangrijk dat de wormkuur van de paarden niet langer dan 6 maanden terug gedaan is en het is handig om het inentingsbewijs mee te nemen.

Na het ponykamp


Helaas sturen we geen spullen terug als de kinderen kleding of andere dingen hebben vergeten want dit zou een dag of langer duren omdat elke keer toch weer broeken, jassen, laarzen en helmen vergeten worden. Dus pas goed op dat alles weer mee naar huis gaat.

Misschien is het handig om een lijstje te maken met alle dingen die jullie meenemen. Wij bewaren alle dingen rond een week na de zomer- / herfstkampen in een grote doos.


Algemene voorwaarden ponykampen


Aanmeldingen
Zolang er bij het kamp niet staat dat het "bijna vol" of "vol" is kan ingeschreven worden. Aanmelden kan alleen door middel van het invullen van ons online-inschrijfformulier (zie boven). Het inschrijfformulier a.u.b. invullen en via onze website aan ons sturen.

Het wordt aangeraden om niet te lang te wachten met de aanmeldingen, want VOL = VOL! Aanmeldingen per telefoon of naar onze email-adressen worden helaas niet in behandeling genomen – a.u.b. alleen met het inschrijfformulier aanmelden.

Alleen tijdens de Ponykamp-Weken in de meivakantie en de zomervakantie hebben de kinderen een fiets nodig. Als het niet mogelijk is een eigen fiets mee te nemen kan voor 10 euro/week een fiets bij ons gehuurd worden. Dit a.u.b. in het inschrijfformulier aangeven.

Voor de ponykampen in de zomerweken moeten de kinderen minimaal één jaar rijervaring hebben en ook goed kunnen galopperen. Voor alle andere ponykampen is minder rijervaring nodig. De kinderen moeten al wel kunnen stappen en draven.

Accommodatie
Voor de Ponykamp-Weken in de zomervakantie kan de voorkeur voor een accommodatie aangegeven worden. We kunnen nooit garanderen dat de kinderen in deze accommodatie slapen en kunnen ook niet garanderen dat ze met de in het inschrijfformulier aangegeven vriendinnen/vrienden in deze slaapzaal slapen maar proberen natuurlijk iedereen tevreden te houden en dit lukt ook bijna altijd!

Betalingen
De aanbetaling moet a.u.b. bij de aanmelding overgemaakt worden. Het is noodzakelijk de voornaam en achternaam van het kind, "Ponykamp" en het nummer van het Ponykamp (b.v. "voornaam achternaam, Ponykamp 33 / 7") erbij te vermelden. Er staat na het versturen in een groen kastje boven in het inschrijfformulier dat de aanmelding gestuurd is. Dit is geen bevestiging van de inschrijving. De aanmeldingen worden definitief indien de aanbetaling ontvangen is. Het tijdstip van ontvangst van de aanbetaling geldt als volgorde van boeking. We houden hierbij rekening dat betalingen vanuit buiten Nederland iets later binnen zijn als betalingen vanuit Nederland.

Onze bankgegevens
Rekeninghouder: Ponyhof Aagtekerke
IBAN: NL35 RABO 0308 2060 61
BIC/SWIFT: RABONL2U

Zodra de aanbetaling op onze rekening staat sturen we binnen 2 dagen per e-mail een bevestiging over de deelname. Hierbij noemen we ook het restant bedrag en wanneer het betaald zou moeten worden. Helaas komt het soms voor dat onze e-mail met de bevestiging in de spambox terecht komt. Mochten jullie 3 dagen na de betaling nog steeds geen e-mail van ons hebben gehad, a.u.b. voor de zekerheid even bij de SPAM kijken of anders een e-mail aan ponykamp@ponyhof.nl sturen.

De restant betaling moet 4 weken voor begin van het kamp op de bovengenoemde rekening staan. Als we het restant bedrag 3 1/2 weken voor begin van het kamp nog niet ontvangen hebben sturen we een e-mail-herinnering. Als we het restant niet uiterlijk 3 weken voor begin van het kamp ontvangen hebben behouden we ons het recht voor de plaats aan een kind op de wachtlijst te geven. In dit geval zal geen restitutie van de aanbetaling plaats vinden.

Annuleringen
Helaas krijgt u bij afzegging van het ponykamp, wat de reden ook is - we maken hiervoor helaas geen uitzonderingen - uw (aan)betaling niet in geld terug. Als u langer dan 4 weken van tevoren afzegt, mag het aan ons betaalde geld opgemaakt worden door degene die was ingeschreven aan een ander ponykamp in datzelfde jaar en/of voor rijlessen of strandritten, wel allemaal voor 31 december van datzelfde jaar. Bij afzegging korter dan 4 weken voordat het kamp begint, bent u helaas uw geld kwijt, we raden dringend aan hiervoor zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Annuleringsverzekeringen worden van bijna alle verzekeringsbedrijven aangeboden, kosten niet veel en dekken b.v. het risico van ziekte, de meesten inmiddels ook het risico van Covid.

Als een Ponykamp i.v.m. b.v. pandemieën niet kan plaatsvinden, kan het reeds betaalde geld worden gebruikt voor een ander Ponykamp in hetzelfde jaar of voor alles wat het Ponyhof op dat moment aanbiedt, wel voor 31 december van datzelfde jaar.

Foto’s
De ouders gaan akkoord met het plaatsen van foto’s die tijdens de ponykampen gemaakt worden van de deelnemers op onze eigen site en ons promotie materiaal. Na het kamp zijn de foto's terug te vinden bij de site Oypo.nl, alwaar ze voor een kleine vergoeding van de deelnemers gekocht kunnen worden.

Achterlaten van kleding of andere eigendommen
Het Ponyhof stuurt geen kleding of andere eigendommen terug als de kinderen na het kamp iets achter laten.

Algemeen
Rijden met een cap is ten alle tijden verplicht! Rijden is op eigen risico!

Het Ponyhof is niet aansprakelijk voor schade, vermissing en/of letsel aan personen, paarden en/of materiële zaken (zoals auto's, telefoons, kleding, camera's e.d.), zorg dus altijd zelf voor een goede verzekering.

Als er 2 maanden voor begin van een kamp nog geen 12 aanmeldingen zijn, kan het kamp afgezegd worden - maar dit is gelukkig bijna nog nooit gebeurt!
info@ponyhof.nl