Info ponykampen 2025

Info ponykampen 2025

Beste ouders,

Tijdens het begin van de inschrijvingen voor de ponykampen van 2024 werden we verrast door een enorme hoeveelheid aanmeldingen die tegelijkertijd binnenkwamen en ook het hoge aantal van groepen die met elkaar wilden inschrijven. We vinden het natuurlijk fantastisch dat onze ponykampen zo geliefd zijn en hopen iedereen te kunnen plaatsen. Ook proberen we altijd met groepen rekening te houden, maar de groepen maken het ook best ingewikkeld.

Om de inschrijvingen voor de Ponykampen van 2025 voor jullie en ook voor ons makkelijker te maken hebben we een systeem met vooraf aanvragen bedacht, dat al sinds december 2023 voor de ponykampen van 2024 prima werkt. Ook hebben we nu verschillende tijden voor de aanvragen voor de drie seizoenen (voorjaar, zomer, herfst) van 2025.

Inschrijven voor de ponykampen 2025 kan dus niet meer rechtstreeks en door overmaken van de aanbetaling. In plaats van de inschrijvingen vragen we nu vooraf een aanvraagformulier te sturen, dat jullie later op de website vinden. Het formulier vragen we zo goed mogelijk in te vullen. We nemen dan even de tijd om te kijken naar b.v. leeftijd, en of kinderen al eerder bij ons waren (en voor wie het misschien het laatste jaar zou kunnen zijn) en hoe we de kinderen het beste bij elkaar kunnen plaatsen op de slaapkamers.

Hoe en vanaf wanneer kan voor de ponykampen van 2025 aangevraagd worden?
Aanvragen kan alleen via het formulier “Aanvragen Ponykampen 2025”. De link staat in de hieronder genoemde 2 dagen voor het eerst online. Na de genoemde 2 dagen nemen we de link even van de site om alle aanvragen te beantwoorden. We zetten de link dan na een week weer online voor alle kampen die nog beschikbaar zijn.

De eerste aanvragen voor het voorjaar, de zomer en de herfst 2025 zijn vanaf volgende data mogelijk:

Ponykampen van april t/m juni 2025:
16 september 2024 van 9:00 uur tot 17 september 2024 om 19:00 uur

Ponykampen zomervakanties 2025:
30 september 2024 van 9:00 uur tot 1 oktober 2024 om 19:00 uur

Ponykampen september en herfst 2025:
21 oktober 2024 van 9:00 uur tot 22 oktober 2024 om 19:00 uur

Via app en/of e-mail kunnen we niet op aanvragen reageren. We vragen hiervoor nu al om begrip.

Hoe worden de aanvragen door ons bewerkt?
De volgorde van de binnenkomst van de aanvragen is niet de volgorde van degene dit het meeste kans maken om erbij te zitten. We zullen vanaf dag 3 na begin van de aanvragen alle aanvragen bekijken en kijken welke kamerindelingen het beste passen.

Mocht er een kamp snel volgeboekt zijn, kijken we wie we nog eventueel in andere kampen kunnen plaatsen, in overleg natuurlijk.

Op het aanvraagformulier vragen we dus, zo mogelijk, voor iedereen 3 opties op te noemen, dus b.v. als het niet in accommodatie JIMMY kan dan in WOEZEL, of andere weken. Mocht iemand met vrienden/vriendinnen willen komen vragen we wel van tevoren met het groepje met wie je samen wilt komen ook de opties af te spreken, en laat hen dat ook precies zo op het aanvraagformulier schrijven.

We nemen zo spoedig mogelijk, maar zeker binnen een week, contact via e-mail met iedereen op, dat jullie de kinderen wel of niet kunnen inschrijven. Voor mogelijke inschrijvingen sturen we het inschrijfformulier mee en vragen de inschrijving binnen 3 dagen te sturen en tegelijkertijd de aanbetaling naar ons over te maken. Het bedrag en het rekeningnummer zetten we erbij. Dus NIETS AANBETALEN voordat wij dat vragen a.u.b.

We vragen nu al om ons een week de tijd te geven om de e-mails aan de ouders te sturen. Ook vragen we om begrip, dat we binnen de eerste week na begin van de aanvragen per seizoen geen andere e-mails of berichten via Social Media betreffend de ponykampen kunnen beantwoorden.

Ik wil mijn kind voor meerdere ponykampen in 2025 inschrijven
Per kind kan per seizoen in de eerste week van de aanvragen niet meer dan 1 aanvraag door ons bewerkt worden. Na afloop van een week kunnen ook aanvragen voor andere kampen in hetzelfde seizoen bewerkt worden.

Met vriendinnen/vrienden naar kamp komen?
In het voorjaar en na de zomervakanties slapen alle kinderen in de accommodatie WOEZEL. In de zomer zijn er verschillen qua slaapplekken in de twee accommodaties WOEZEL en JIMMY.

In elke slaapkamer in WOEZEL staan er 4 stapelbedden en kunnen dus 8 kinderen slapen.

Mocht je dochter/zoon niet alleen komen maar met vrienden/vriendinnen willen inschrijven, kan dit in WOEZEL alleen voor 2, 4 of 8 kinderen samen (dus kunnen ze de namen van 1, 3 of 7 vriendinnen/vrienden in het aanvraagformulier aangeven). Dit doen we omdat 3 of 5 kinderen voor ons altijd moeilijk te plaatsen zijn en het niet fijn is om b.v. met 2 personen bij een al bestaand groepje van 6 te liggen. We benadrukken nog een keer dat je in WOEZEL niet met in totaal 3, 5, 6 of 7 personen kan aanvragen om op een kamer te liggen.

In 4 slaapkamers in JIMMY staan er 3 stapelbedden en kunnen dus 6 kinderen slapen. In 2 slaapkamers in JIMMY staan er 4 stapelbedden en kunnen dus 8 kinderen slapen.

Mocht je dochter/zoon niet alleen komen maar met vrienden/vriendinnen willen inschrijven, kan dit in JIMMY alleen voor 2, 6 of 8 kinderen samen (dus kunnen ze de namen van 1, 5 of 7 vriendinnen/vrienden in het aanvraagformulier aangeven). Dit doen we omdat 3 of 5 kinderen voor ons altijd moeilijk te plaatsen zijn en het niet fijn is om b.v. met 2 personen bij een al bestaand groepje van 4 of 6 te liggen. We benadrukken nog een keer dat je in JIMMY niet met in totaal 3, 4, 5 of 7 personen kan aanvragen om op een kamer te liggen.

Het moet heel duidelijk al in de aanvragen aangegeven worden en vooral moeten door alle kinderen die samen op een kamer willen in de aanvraag dezelfde kinderen genoemd worden, anders kunnen we helaas niets beloven. Ook a.u.b. alleen vriendinnen/vrienden noemen met wie de kinderen ECHT bevriend zijn. Vorig jaar hebben er veel deelnemers zomaar namen opgegeven terwijl ze deze kinderen niet eens kenden, om maar aan het aantal personen voor een hele kamer te komen. Dus als de kinderen elkaar niet goed aangeven kunnen wij het helaas niet organiseren. Ook is de kans voor de inschrijving helaas kleiner als er veel grote groepen van kinderen genoemd worden.

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt bij wie je op de kamer wil, kan dit in de tijd voor het ponykamp niet meer aangepast worden. Pas op de begindag van het kamp kijken we dan wat we eventueel nog kunnen veranderen.

Ponykampen die erg populair zijn
Ponykampen voor die we al snel meer aanvragen als beschikbare plekjes hebben, zullen we op de website z.s.m. met “erg populair” aangeven (meestal zijn dit in de zomer onze ponykamp-weken 5, 6, 7 en 8). Dus bij aanvragen voor deze kampen raden we in ieder geval aan om opties voor andere kampen te noemen.

Verder werken we ook met wachtlijsten en zullen dit zo mogelijk voorstellen, mocht een kamp snel volgeboekt zijn.

Wie kan deelnemen en wie kan aanvragen (en later inschrijvingen) sturen?
De aanvragen en inschrijvingen mogen alleen gedaan worden door ouders en/of verzorgers boven de 18 jaar.

Kinderen moeten in de zomer tussen de 11 en 17 jaar oud zijn en in het voorjaar en de herfst tussen 10 en 17 jaar. Alle kinderen moeten al goed kunnen galopperen.

We hopen dat door deze veranderingen in het inschrijfproces ook voor de ouders en kinderen de inschrijvingen minder stressvol zijn.
En vooral hopen we natuurlijk weer op superleuke en gezellige ponykampen in 2025 !!
info@ponyhof.nl