Winterstalling

 
Vanaf 2 september (sommige paarden vanaf 2 november) tot 1 april (sommige paarden tot 1 juli) geven wij de paarden mee op winterstalling. Wij doen dit omdat de paarden in de winter bij ons niets te doen hebben, terwijl jullie er een hele leuke tijd mee kunnen hebben.
 
De paarden blijven dus niet op het Ponyhof maar jullie nemen ze mee naar een ander (goed) adres dicht bij jou in de buurt. Het is dan echt jouw eigen pony/paard. Dus je moet ze zelf komen halen (en weer terugbrengen) en alle kosten die er gedurende de winterstalling bij komen, zijn voor jezelf (denk aan stalling, voer, hoefsmid, tandarts en eventuele dierenartskosten (ook enting en mestonderzoek))
 
Je betaalt een éénmalig bedrag aan het Ponyhof, de bedragen liggen tussen de 125 euro en de 500 euro. De kosten zijn 175 euro per winterstalling voor de paarden en pony’s boven de 1.40m  (kortste periode) en 125 euro voor de pony's onder de 1.40 (alles wat op de site onder Mouse staat!) voor de kortste periode. Natuurlijk verwachten we van jullie dat jullie voor een goede stal zorgen en ze goed verzorgen! 
 
Tot 10 maart hebben de mensen die de paarden die winter verzorgd hebben de eerste keus om datzelfde paard weer te kiezen voor dat komende winterseizoen. Vanaf 15 maart kunnen er dan weer andere mensen de paarden kiezen.
 
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het paard/pony welke je gekozen hebt om mee te nemen op winterstalling kreupel wordt op het Ponyhof voordat je hem/haar hebt meegenomen, of zelfs wordt verkocht. We zullen dan samen overleggen of je dan geen paard/pony meer wilt, of een andere kan/wilt uitzoeken.
 
Helaas kan er geen optie genomen worden op de paarden.
 
Als je hier verder nog vragen over hebt, stuur dan een mailtje naar info@ponyhof.nl 
 
 

Hallo allemaal! (update 12 mei 2019)

Er mogen weer nieuwe paardjes gekozen worden! We geven geen opties op pony's en paarden. Overleg aub eerst goed met je ouders of je een paard of pony op winterstalling mag, en vertel duidelijk wat het inhoudt, en dat dus ALLE kosten voor jullie zijn, net zoals bij het hebben van een eigen pony/paard.
Voor de winterstalling van 2019/2020 zijn al weg :

Jack
Faylin
Dancer

Rissa

Buddy
Amy
Lennox

Nielson
Amy

Kiwi

Joy
Charlie
Knabbel
Babbel
Penny
Moon
Polly
Diva
Lady
Lilly
Dino

Bliksem

Nog vrij zijn:
Joep
Fiësta
Mocca

Zorro
Mr.Grey
Zazu
Fiene
Twix
Spirit
King
Safari
Prins
Ken
Merelin
Timo
Dushi
Macho
Bonnie
Candy
Chica
Binkie
Floortje
Lucky
Quiny
Balou
BeachGirl
Winnie
Mouse 
Tommie
Blue
Basje
Taco
Spotty
Eddie
Bella
Christa
Mogly 

Op het ponyhof blijven:

Vienna
Daan
Okidoki
James
Beachboy
Stip
Woezel
Puck
Star
Snoopy
Moppie